Nieuwsoverzicht Klinische Chemie

Nieuwe naam voor samenwerking diagnostiek in Midden-Nederland

Diamid: verbinding voor snelle en deskundige diagnostiek

Diamid
Aldrick Peterson, bestuursvoorzitter Diamid presenteert samen met Marc Koster, lid Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis het logo aan de collega's van Klinische Chemie.

Het St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en Meander Medisch Centrum werken samen voor snelle en deskundige diagnostiek in de regio Utrecht/Eemland. Vandaag volgt een belangrijke nieuwe stap in de samenwerking. De introductie van de nieuwe naam: Diamid.

Diagnostiek dichtbij. Met slimme inzet van beschikbare capaciteit. En een directe verbinding naar de experts in de vertrouwde ziekenhuizen in de regio. Kortom: de diagnostiek in de regio Midden Nederland beter maken voor huisarts én patiënt. Dat is het doel van de samenwerking tussen het St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en Meander Medisch Centrum. De ziekenhuizen geven hiermee ook vorm aan de opgave in het Integraal Zorgakkoord (IZA) op het gebied van regionale samenwerking.
De regionale samenwerking op het gebied van diagnostiek is één van de initiatieven die aansluit bij de regio-aanpak voor toekomstbestendige goede zorg in de regio. 
Onder de werknaam ELD Midden Nederland werden in de afgelopen jaren al mooie stappen gezet. 
Vandaag start een nieuwe fase in de samenwerking met de introductie van de nieuwe naam: Diamid

Toekomstbestendig

“Om de diagnostiek voor nu, maar ook voor de toekomst, goed in te richten voor huisartsen en patiënten in de regio is samenwerking nodig. Samenwerking tussen de ziekenhuizen én met de aanvragers. Hierin pakken wij de verbindende rol op.”, aldus Aldrick Peterson, bestuursvoorzitter Diamid. “Die verbinding is hard nodig. Alleen zo kunnen we onnodige dubbeldiagnostiek, dubbele kosten en onnodige inzet van zorgprofessionals voorkomen.”

Integraal aanbod

Diamid werkt toe naar een compleet aanbod van diagnostiek. Peterson: “Naast bloedafname en urine inleveren, willen we bijvoorbeeld ook beeld en functieonderzoek aanbieden. We zetten in op meer samenhang in de zorgketen en makkelijker uitwisselen van gegevens tussen zorgverleners. Dit helpt bij de juiste zorg op de juiste plek. De diagnostiek blijft dichtbij en toegankelijk voor de patiënt.”

De regionale samenwerking op het gebied van diagnostiek is één van de initiatieven die aansluit bij de regio-aanpak voor toekomstbestendige goede zorg in de regio. Doel hiervan is om als regionale ziekenhuizen tot meer eenduidige samenwerkingsvormen te komen samen met huisartsen, VVT en andere zorgpartners. 

In de buurt

Op dit moment richt Diamid zich op het uitbreiden van locaties voor diagnostiek. Er zijn inmiddels ruim 60 Diamid locaties in de regio Utrecht/Eemland, nog wel onder de vlag van de ziekenhuizen. Patiënten en huisartsen profiteren zo al van de organisatie achter de schermen van Diamid. “Van patiënten en huisartsen hebben we positieve reacties ontvangen over onze service en de snelle wacht- en doorlooptijden. We ervaren hun steun voor de verdere ontwikkeling van het diagnostiek-netwerk in de regio, zodat diagnostiek beter wordt voor aanvragers én patiënten.”, aldus Peterson.

Meer weten? Bekijk de websitewww.diamid.nl 
Of bekijk de vragen en antwoorden over Diamid:

Terug naar boven