Wetenschap en innovatie - beroerte
Contact
Om het effect van nieuwe behandelingen te onderzoeken en kennis over de gevolgen van een beroerte te vergroten is uitgebreid onderzoek heel belangrijk.
De neurologen, verpleegkundig specialisten, physician Asstistants en de afdeling Neurologie van het St. Antonius Ziekenhuis vinden het belangrijk om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek. Veel patiënten leveren hier een bijdrage aan.
Op deze pagina snel naar
Meer over wetenschap en innovatie - beroerte
Voordat een onderzoek kan starten, moet het eerst beoordeeld worden door een centrale ethische commissie. Deze commissie onderzoekt onder meer hoe zwaar het onderzoek voor patiënten is en wat de risico’s zijn. Als de centrale ethische commissie een onderzoek goedkeurt, beoordelen de Raad van Bestuur en de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METC) van het St. Antonius Ziekenhuis of het onderzoek in ons ziekenhuis kan plaatsvinden.
Patiënten besluiten zelf of ze aan een onderzoek mee willen doen en kunnen ook elk moment voor kiezen om met het onderzoek te stoppen. Dit heeft vanzelfsprekend geen consequenties voor de behandeling.
PROVIDE onderzoek
De PROVIDE studie is een onderzoek naar de beste diagnostiek bij patiënten op de spoedeisende hulp met plotse, continue duizeligheid. Het doel van dit onderzoek is te bepalen hoe goed de HINTS+ test (combinatie van tests uitgevoerd door een arts) en de MRI-scan van de hersenen kunnen aantonen of een patiënt een herseninfarct heeft. Ook wordt onderzocht welke factoren betrouwbaar kunnen voorspellen of iemand een herseninfarct heeft. Meer informatie over de PROVIDE studie.
WE-TRUST studie
Kwaliteitsregistratie
Om de kwaliteit van de CVA-zorg in de toekomst verder te verbeteren is onderzoek nodig naar hoe patiënten behandeld en onderzocht worden. Hiervoor worden van alle patiënten met een CVA of TIA in Nederland gegevens over de behandeling en hoe het met patiënten gaat strikt vertrouwelijk vastgelegd in een kwaliteitsregistratiesysteem. De kwaliteitsregistratie voldoet aan de voorgeschreven privacywet- en regelgeving en beschikt over de noodzakelijke veiligheidscertificaten.
Lees meer
Uw naam en/of persoonsgegevens worden niet vermeld; de gegevens worden versleuteld opgeslagen. De gegevens worden opgenomen in de registratie, tenzij u bij uw zorgverlener aangeeft hier bezwaar tegen te hebben. Het verzamelen van gegevens voor de registratie en of u al dan niet deelneemt aan de registratie hebben geen invloed op het verloop van uw behandeling. Bekijk voor meer informatie de brochure op www.kennisnetwerkcva.nl