Aortastenting
Aortastenting is een techniek waarbij een stent in de aorta wordt aangebracht via de lies, onder röntgenbegeleiding. Dit wordt ook wel een TEVAR genoemd. Het buisje wordt in opgevouwen toestand via de lies door een katheter in de aorta van de patiënt ingebracht. Daarna wordt het tot de juiste grootte opgerekt door het opblazen van een ballonnetje.
De stent wordt toegepast bij aortadissectie en aortaverwijding (aneurysma). Bij dissectie (type B) is de binnenwand van de aorta zodanig beschadigd dat zich bloed tussen de binnen- en buitenwand ophoopt.
Op deze pagina snel naar
Meer over aortastenting
Een aortadissectie geeft plotselinge heftige pijn, en kan zorgen voor verminderde doorbloeding naar de organen. Vanuit het hele land worden patiënten met een dissectie naar het St. Antonius Hartcentrum doorverwezen. Om de bloedsomloop in goede banen te leiden en zodat het bloed niet meer terecht komt tussen de binnen- en buitenwand van de aorta.
Een aneurysma is een verwijding in een deel van het vaatstelsel, meestal in de slagader. Als de grootte van het aneurysma toeneemt, neemt hierbij ook het risico op scheuren toe. Om de verwijding te overbruggen wordt een beklede stent geplaatst, waardoor er geen bloed meer in het verwijde deel van de aorta kan komen.
Expertise en ervaring
Het St. Antonius Hartcentrum is een toonaangevend behandelcentrum voor alle vormen van hartklachten en -aandoeningen. We maken hierbij gebruik van de nieuwste behandelmethoden en –technieken. We zijn bovendien het grootste hartcentrum van Nederland en leveren kwalitatief hoogwaardige zorg tot ver buiten de regiogrenzen.
Jaarlijks voeren onze cardiologen meer dan 1000 ablaties uit. Dit maakt ons een van de grootste ablatiecentra van Nederland.
Wij maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en behandelmethoden die beschikbaar zijn. Deze combinatie van expertise en moderne technologie stelt ons in staat om de beste zorg te bieden en de gezondheid van onze patiënten te verbeteren.
Meer informatie
Websites
Meer informatie over hart- en vaatziekten vindt u op de volgende websites:
- Hartstichting
- Harteraad (voorheen Hart & Vaatgroep)