Verpleegkundige vervolgopleidingen

Opleiding tot diabetesverpleegkundige

Ruim een miljoen mensen in Nederland hebben een vorm van diabetes. En dat aantal groeit gestaag: in 2040 zijn het er volgens het Diabetesfonds naar verwachting 1,5 miljoen. Wil jij op een creatieve en efficiënte manier bijdragen aan de zorg en begeleiding van deze mensen, dan is diabetesverpleegkundige iets voor jou!
In de opleiding tot diabetesverpleegkundige leer je alles over de ziekte diabetes en diabeteszorg en kun je jouw patiënten op professionele wijze begeleiden en motiveren bij de omgang met hun aandoening. Zo help je complicaties te voorkomen en de kwaliteit van leven voor de patiënt te verbeteren.

Diabetesverpleegkundige

Studenten op de Academie meander

"Ik vond het heel fijn om weer even dieper op een onderwerp in te gaan. Het is ook heel fijn dat dit wat ik nu doe niet voor niets is. Ik kan het heel goed toepassen in de praktijk."
- Danielle, PIO (professional in opleiding) - ziekenhuis

 

Over de opleiding tot diabetesverpleegkundige 

De opleiding tot diabetesverpleegkundige aan de Antonius Academie bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Voor het praktijkgedeelte werk je minimaal 24 uur in de week in zorginstelling waar je de lesstof toepast. Verspreid over een jaar volg je 16 lesdagen op de Academie.

Daar komen behalve de diabeteszorg ook de persoonlijke ontwikkeling en reflectieve professional aan bod: kijken naar jezelf met als doel jezelf en de zorg steeds te verbeteren. 

EPA-overstijgende leeractiviteit

Het volgen van één overstijgende leeractiviteit (EOL) is standaard onderdeel van de opleiding. Je beslist zelf, in samenspraak met de praktijk, welke EOL wordt gevolgd en waar deze wordt gevolgd. Binnen de Antonius Academie is de volgende EOL mogelijk: Kennis & Wetenschap, Maatschappelijk handelen of Leiderschap & Professionaliteit. Bij het inschrijven wordt uitgevraagd welke EOL je gaat volgen.

Praktische informatie over de opleiding 

Voor wieVerpleegkundigen met een afgeronde HBO-V, BBL-, BOL- of een inservice-opleiding met BIG-registratie voor verpleegkundige
Duur12 maanden
Start1 x per jaar (bij voldoende deelnemers)
Planning
KostenBekijk de actuele prijslijst van de Langdurig zorg opleidingen
WaarSt. Antonius Academie Utrecht
AccreditatieDe opleiding is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V
StudiegidsWil je de studiegids ontvangen? Neem dan contact op met de opleider.
PraktijkvoorwaardenDe praktijkleerplaats met leer/arbeidsovereenkomst voor minimaal 24 uur per week dient voldoende leermogelijkheden te bieden om de competenties van de diabetesverpleegkundige te kunnen behalen. Is er geen diabetsverpleegkundige op jouw werkplek? Neem dan contact op met de opleider om samen naar een passende oplossing te zoeken.

 

Reserveren van opleidingsplaatsen

Afdelingen kunnen tot uiterlijk drie maanden vóór de start van de opleiding één of meerdere opleidingsplaatsen reserveren via academie@antoniusacademie.nl. Als de reservering drie maanden vóór de informatiebijeenkomst niet is omgezet in een inschrijving, vervalt de reservering automatisch.

Een reservering wordt een inschrijving op het moment dat de St. Antonius Academie een digitale aanmelding heeft ontvangen en je bent toegelaten tot de opleiding.

Inschrijven

Op dit moment kun je je alleen aanmelden voor deze opleiding door een mail te sturen naar academie@antoniusacademie.nl(opent in een nieuwe tab). Zodra onze nieuwe inschrijfmodule gereed is ontvang je een nieuwe link waarmee je alle benodigde gegevens aan ons kunt doorgeven om te starten met de opleiding.

Inschrijven

 

De voordelen van een opleiding bij de St. Antonius Academie

Je krijgt les van praktijkexperts.

Betrokkenheid vanuit de opleiders. PIO's (professional in opleiding) betrekken binnen onderwijsontwikkelingen

De opleidingslocatie is ons ziekenhuis in Utrecht Leidsche Rijn, gemakkelijk te bereiken met de bus, trein en auto. 

De uitwisseling van kennis en ervaring uit verschillende werkvelden draagt bij aan de rijkere leerervaring

De opleiding is zo ontworpen dat deze in verschillende werkvelden effectief aansluit en toepasbaar is.

Meer weten?

Terug naar boven