Verpleegkundige vervolgopleidingen

Leerroute tot Basis acute zorg (BAZ) verpleegkundige

Als verpleegkundige op een acute zorgafdeling staan voor jou het observeren, bewaken en het ondersteunen van de vitale functies zoals ademhaling, hartslag en bloeddruk centraal. Hierover leer je meer in de leerroute tot Basis acute zorg (BAZ) verpleegkundige. De leerroute Basis acute zorg (BAZ) is de basis van de vervolgopleidingen IC-, MC-, CC- of SEH verpleegkundige en kun je naar wens van de praktijkinstelling als losse leerroute volgen.

Basis acute zorg (BAZ) verpleegkundige

abcde klinisch redeneren

"Les krijgen van docenten uit de dagelijkse praktijk is enorm waardevol waardoor ik makkelijker het theorieonderwijs kan gebruiken in de praktijk"

 

Over de leerroute tot Basic acute zorg (BAZ) verpleegkundige 

De leerroute tot BAZ-verpleegkundige aan de Antonius Academie bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Voor het praktijkgedeelte werk je minimaal 24 uur in de week in de dynamische omgeving van een acute afdeling. Hier speel je een essentiële rol bij het bewaken, verzorgen, intensief verplegen en begeleiden van onze patiënten bij wie vitale lichaamsfuncties zijn verstoord of worden bedreigd, en waarbij deze functies bewaakt en ondersteund worden. Je werkt nauw samen met de acute verpleegkundige van de afdeling. Naast de verpleegtechnische aspecten is er veel aandacht voor psychosociale begeleiding van patiënt en naaste.

Het praktijkgedeelte wissel je af met blokken theorie-onderwijs van een paar dagen op onze Antonius Academie in Utrecht. Door deze combinatie werk je aan de competenties die jij nodig hebt in hoogcomplexe zorgsituaties. Denk hierbij aan vaardigheden zoals klinisch redeneren in acute situaties. 

Basis EPA's

De leerroute tot Basis acute zorg (BAZ) verpleegkundige bestaat uit verschillende EPA's:

  • AZ-FO-1 Controleren en onderhouden van de werkplek in de acute setting
  • AZ-FO-2 Zorgdragen voor de eerste (initiële) opvang van een zorgvrager binnen de acute setting
  • AZ-FO-3 Laagcomplexe zorg verlenen aan een zorgvrager binnen de acute setting.
  • AZ-FO-4 Middencomplexe zorg verlenen aan een zorgvrager binnen de acute setting.

Praktische informatie over de opleiding 

Voor wieVerpleegkundigen met een afgeronde HBO-V, BBL-, BOL- of een inservice-opleiding met een BIG-registratie voor verpleegkundige
Duur6-12 maanden 
Start3x per jaar (bij voldoende deelnemers)
Planning
KostenBekijk de actuele prijslijst van de Acute zorg opleidingen
WaarSt. Antonius Academie Utrecht
AccreditatieDe opleiding is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V
StudiegidsWil je de studiegids ontvangen? Neem dan contact op met de opleider.
PraktijkvoorwaardenJe bent tijdens de leerroute in dienst van een ziekenhuis en werkt op een acute zorg afdeling. Het aantal contracturen varieert per ziekenhuis, minimaal 24 uur per week. Ieder ziekenhuis selecteert zelf de medewerkers die mogen starten met de leerroute. Als je de leerroute hebt afgerond ontvang je een certificaat.

 

Reserveren van opleidingsplaatsen

Afdelingen kunnen tot uiterlijk drie maanden vóór de start van de opleiding één of meerdere opleidingsplaatsen reserveren via academie@antoniusacademie.nl. Als de reservering drie maanden vóór de informatiebijeenkomst niet is omgezet in een inschrijving, vervalt de reservering automatisch.

Een reservering wordt een inschrijving op het moment dat de St. Antonius Academie een digitale aanmelding heeft ontvangen en je bent toegelaten tot de opleiding.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden over de leerroute tot Basis acute zorg (BAZ)-verpleegkundige? Meld je aan via onderstaande paarse knop! 

Inschrijven

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Wij controleren of alle benodigde informatie is ingevuld en of aan alle voorwaarden is voldaan. Zo ja, dan schrijven we je in voor de betreffende leeerroute. Jij en je leidinggevende ontvangen hiervan een bevestiging.

De voordelen van een opleiding bij de St. Antonius Academie

Je krijgt les van praktijkexperts.

In kleine groepen met betrokken opleiders.

De opleidingslocatie is ons ziekenhuis in Utrecht Leidsche Rijn, gemakkelijk te bereiken met de bus, trein en auto. 

Met veel ruimte voor innovatieve leermethoden en nieuwe technieken.

Theorie is direct toepasbaar in de praktijk. Tegelijkertijd vormen ervaringen uit de praktijk de basis voor het onderwijs.

Meer weten?

Terug naar boven