Opleiding KNO
Jaarlijks behandelen we in het St. Antonius Ziekenhuis ongeveer 16.000 nieuwe KNO-patiënten op de polikliniek. Als AIOS komt u hierdoor in aanraking met verschillende aandoeningen en het hele spectrum van diagnostiek en behandeling.
Het specialisme KNO houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren. Doordat het merendeel van onze specialisten een langere academische achtergrond heeft, kunnen we naast de reguliere behandelingen ook complexe keel-, neus- en oorziekten behandelen. Daarnaast participeren we in verschillende multicenter studies.
Het specialisme KNO richt zich op verschillende aandachtsgebieden:
- otologie;
- OSAS;
- laryngologie;
- hoofd-halschirurgie;
- cosmetische aangezichtschirurgie.
Inhoud
Jaarlijks behandelen we in het St. Antonius Ziekenhuis 16.000 nieuwe patiënten op de polikliniek. Hiermee zijn wij één van de grootste KNO-afdelingen in Nederland. Als AIOS komt u in aanraking met veel verschillende aandoeningen en het hele spectrum van diagnostiek en de behandeling van KNO-aandoeningen. U kunt zo brede ervaring opdoen. U bent, vanuit het UMC Utrecht, gedurende een half jaar van de opleiding KNO werkzaam in het St. Antonius Ziekenhuis. Tijdens de opleiding houdt u zich bezig met de algemene KNO. Daarbij worden ook veel operatieve ingrepen uitgevoerd. U wordt hierbij goed begeleid door onze KNO-specialisten.
Praktische informatie
Trainer(s)
De opleider van het specialisme KNO is dr. M.P. (Marcel) Copper. Zijn aandachtsgebieden zijn hoofd- en halschirurgie, aandoeningen van de hals, stembanden en speekselklieren, snurken en apneus en BAHA's. Dr. F.J.M. Disch is de plaatsvervangend opleider. Zijn aandachtsgebieden zijn otologie en Rendu Osler Weber.
Duur
De opleiding tot KNO-arts duurt vijf jaar. U loopt tijdens uw opleiding een stage van zes maanden in het St. Antonius Ziekenhuis.
Meer weten?
Binnenkort lees je in het lokaal opleidingsplan van de medische vervolgopleiding KNO-heelkunde meer over de opleiding.